Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi 2020
Készítsd el a saját öved!
 

2019.04.25.

"SZŐRŐS-BŐRŐS" Bőr- és Szörmekikészitő Bt. - GINOP-2.1.8-17-2018-03326

„Szőrös-Bőrös Bt. veszélyes-hulladék kezelési és komposztálási tevékenységének innovációja egy kéttengelyes aprítógép beszerzése révén”

A SZŐRŐS-BŐRŐS Bt. 17 140 625 forint uniós támogatást nyert a GINOP-2.1.8-17 - A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiíráson a Széchényi 2020 keretében. Az 34 281 250 forintos összköltségű beruházás révén a vállalkozás a pályázatban megjelölt Elektromos hajtású kéttengelyes aprítógép beszerzését valósította meg.

A SZŐRÖS BŐRÖS Bt., 1994-ben, családi vállalkozásként alakult. Elsődleges profilja a bőrgyártás-, a kikészített bőrök értékesítése, valamint a különböző bőráruk – övek, derékszíjak, kutya felszerelési termékek – gyártása és forgalmazása, kis- és nagykereskedők számára egyaránt. A cég felpéci üzemében 1500 négyzetméteres gyártócsarnokban folyik a bőrgyártás, készáruink pedig 400 m2-es konfekcióüzemünkben készülnek. A válallkozás három generációra visszamenőleg foglalkozik bőrgyártással, egyes munkafolyamatok még ma is a család több mint százéves jegyzetein alapulnak, s bár a gépesítés sok mindent megváltoztatott, növényi cserzőanyagaik például a mai napig ugyanazok, mint amelyeket 200 éve használtak a bőrgyártó üzemekben. 2018-tól kezdtek el foglalkozni hulladékkezeléssel és újrahasznosítással amihez az alábbi beruházás is kapcsolódik:

Kéttengelyes aprítógép

• 1 db GL40160 típusú, kéttengelyes, elektromos hajtású aprító-daráló beszerzése és üzembe helyezése A vállalkozás a támogató okirat hatályba lépését követően kezdte meg a beruházást. Az eszközöket megrendelte a Best Machinery Kft..-től, mint forgalmazótól. Az eszközöket 2019.04.25.-én átadták a Pályázónak, amelyet egy időben üzembe is helyeztek.

A projekt keretében megvalósult beruházással a vállalkozás 3821 '08 Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása tevékenysége fejlesztését valósította meg. A bőrcserzés mellett 3. kategóriájú hulladékot valamint meszezési hulladékot is ártalmatlanítanak komposztálással. A bőrgyári meszes hulladék megsemmisítést az erre a célra kialakított komposztáló telepen végezi a jogszabályoknak megfelelően, a szükséges engedélyek birtokában. Az idei évtől komposztálási tevékenység kifog egészülni termék díjköteles fa csomagolási hulladék komposztálással is, továbbá lejárt szavatosságú, forgalomba már nem hozható élelmiszerek, ételkészítmények komposztálásával. Ilyen szolgáltatást ez idáig nem nyújtott a Pályázó, így a projekt a jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás létrejöttét eredményezte, vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására képes a vállalkozás. Rengeteg magyarországi vállalkozás, leginkább a kereskedők, dob ki évente, havi szinten több tonna lejárt szavatosságú, így forgalomba már nem hozható élelmiszert. Ezek túlnyomó része pre-packed, azaz előre csomagolt élelmiszer. Mivel ugyan nem veszélyes, de a hulladékkategóriákon belül egy külön kategóriát képviselnek, így nem dobhatják ki egyszerűen „a kukába”, a hulladék elhelyezéséről és ártalmatlanításáról/kezeléséről olya módon kell gondoskodniuk, hogy azt egy erre alkalmas és minden engedéllyel rendelkező hulladékkezelőhöz kell leadniuk, mint például a SZŐRÖS BŐRÖS Bt.

A megvalósítás helyszíne: 9122 Felpéc, Győri út Ipari park, hrsz: 704

A Projekt kezdetétől a projekt befejezésig terjedő időszakra megállapított, le nem vonható ÁFA-val számított maximális elszámolható összköltsége 34 281 250 Ft, azaz harmincnégymillió-kettőszáznyolcvanegyezer-kettőszázötven forint. A Támogatás intenzitása: 50%. A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően sikeresen és eredményesen megvalósult.

"SZŐRŐS-BŐRŐS" Bőr- és Szörmekikészitő Bt. - GINOP-1.2.14-20-2021-00183

Támogatás összege (Ft): 140 029 972

Összköltség (Ft): 200 042 817

Támogatási intenzitás: 70%

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2022.06.16.

Megvalósítási helyszín: 9122 Felpéc, Győri út Ipari park – hrsz 704

A SZŐRŐS-BŐRŐS" Bőr- és Szörmekikészitő Bt. bőrcserző üzemének technológiai korszerűsítése

A SZŐRÖS BŐRÖS Bt., 1994-ben, családi vállalkozásként alakult. Elsődleges profilja a bőrgyártás-, a kikészített bőrök értékesítése, valamint a különböző bőráruk – övek, derékszíjak, kutya felszerelési termékek – gyártása és forgalmazása, kis- és nagykereskedők számára egyaránt. A cég felpéci üzemében 1500 négyzetméteres gyártócsarnokban folyik a bőrgyártás, készáruink pedig 400 m2-es konfekcióüzemünkben készülnek. A válallkozás három generációra visszamenőleg foglalkozik bőrgyártással, egyes munkafolyamatok még ma is a család több mint százéves jegyzetein alapulnak, s bár a gépesítés sok mindent megváltoztatott, növényi cserzőanyagaik például a mai napig ugyanazok, mint amelyeket 200 éve használtak a bőrgyártó üzemekben.

A Felhívás 3.1. pontja szerint jelen projektünket két részre oszthatjuk, egyrészt célunk a bőrcserző üzemünk technológiai innovációja, automatizált és fél automatizált, bőrtermék gyártó berendezések beszerzésével. Illetve a bőrdíszműhelyünk automatizálása. Másrészt célunk üzemi működésünk fenntarthatóságának növelése, ökológiai lábnyomunk csökkentése, világítás korszerűsítést is tervezünk a 1300 nm a bőrgyár részlegünkben és a 370 nm bőrdíszműhelyben.

A beruházás keretében az alábbi technológiai innováció eredményező eszközök kerültekbeszerzésre: 2 db cserzőhordó: Az új hordók egyrészt nem fából vannak így időt állóbbak, valamint kisebb a bőrökre gyakorolt dörzshatásuk, így elkerülhető a gyártás során a barka ki dörzsölődéséből keletkező hiba. Automatikájukkal lehetséges a forgásirányokat, és a sebességeket programozni, ami segíti a hatékonyabb cserzőanyag felvételt. 1 db automata meszes hasító gép: Ez gép tized milliméteres pontosságban beállítható, így nagyobb mennyiségű készbőr céljára használható hasíték keletkezi. 1 db automata szabászgép: ilyen eszközzel jelenleg nem rendelkezünk, a szabászat, mint gyártási egység manuálisan, kézi szerszámokkal történik. 1 db híddaru: Jelenleg manuálisan egy segédeszközzel történik a cserzőállványok mozgatása. A daruval a cserzőkereteket, amikre a bőrök vannak akasztva betudjuk emelni a cserző gödörbe., illetve egyik gödörből a másikba tudjuk őket rakni, mikor milyen „boméjú” cserzőlevet kíván a cserzési folyamat. 1 db félautomata egalizáló (hasító) gép: ilyen eszközzel eddig nem rendelkeztünk, az eszköz révén a vastagabb bőrökből már kiszabott „késztermék” darabokat a kellő méretre tudjuk vékonyítani. Növekszik az anyagfelhasználhatóság, mivel pl 4mm vastag szíjazat bőrök leeső darabjait amikből már egy öv nem jön ki, azokból a darabokból szabhatóak pl táska alkatrészek amik a szabászat után pl 2mm vastagságra vannak egalizálva, igy a vastag bőr is felhasználható vékonyabb bőröket igénylő termékekhez. Világítás korszerűsítés: a jelenlegi régi neon fénycsöves lámpáinknál kedvezőbb lesz az energia fogyasztás, így költséghatékonyabbak leszünk, valamint a tevékenységhez jobb fényviszonyokat biztosít az ledes világitás a munkaállásoknál.

A projekt révén, - vállalkozás versenyképessége nő: A beszerzésre kerülő eszközök mindegyike révén nem csak termelő kapacitásunk nő, de gyártási folyamatainkat automatizálni tudjuk, így a gyártási dinamikánk is felgyorsul, versenyképesebbek leszünk a piacon. - normalizálódhat a COVID-19 válság által okozott gazdasági válság, mely leginkább az export piacaink terén sújtott minket.

developed by Webshark
© 2007 Minden jog fenntartva!
Kezdőoldal Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
Főoldal